Exposició virtual de la Biblioteca de la UdG

Cooperatives properes

Clade Grup Empresarial Cooperatiu

Clade Grup Empresarial Cooperatiu és el primer grup cooperatiu català multisectorial. Els seus socis, amb vocació de liderar els respectius sectors d’activitat, tenen en comú la voluntat de créixer de manera eficient i socialment responsable. Grup Clade és el primer grup empresarial cooperatiu de Catalunya. Constituït a finals del 2004, el grup té la missió de donar una resposta eficaç, des dels valors del cooperativisme, als nous reptes que planteja un escenari econòmic caracteritzat pel canvi i la globalització.

Abacus

Abacus nace en 1968 como cooperativa de consumidores, vinculada a lo que después se llamó movimiento de renovación pedagógica, con el objetivo de proveerse de material educativo con las mejores condiciones de información, calidad y precio. En 1986, los trabajadores adquirieron la condición de socios de trabajo, y Abacus se convirtió en una cooperativa de consumidores con socios de trabajo.

Roba Amiga

El consorci d’entitats de la Cooperativa Roba Amiga està format en l’actualitat per les següents empreses d’inserció: Formació i Treball, ADAD-L’Encant, Solidança, Troballes i Recibaix, i té per objectiu modernitzar el sector en termes d’eficiència i rendibilitat, fent el procés de gestió de la roba de segona mà a Catalunya més eficient, per reduir al màxim els residus tèxtils a través d’un model que promogui la inserció de persones en situació o amb risc d’exclusió social.

Girona Fruits

La cooperativa Girona Fruits S.C.C.L. és pionera a l’estat espanyol en l’aplicació de técniques de Producció Integrada. Va ser constituïda el 9 de febrer de 1966. El centre de conservació i envasat de fruita es va ubicar al terme municipal de Bordils, on encara és actualment.

La Fageda

La Fageda és una cooperativa catalana d’iniciativa social sense ànim de lucre creada a Olot el 1982. Té com a finalitat la integració laboral de les persones de la comarca de la Garrotxa (Girona) que pateixen discapacitat intel•lectual o trastorns mentals severs. Treballem un total de 270 persones, incloses usuaris i professionals. es activitats productivesde la cooperativa són eminentment agrícoles i es desenvolupen dins el marc administratiu d’un Centre Especial de Treball: una granja de vaques per a la producció de llet, la planta d’elaboració de productes làctics, una secció de jardineria, un viver forestal i un taller de manualitats. Les activitats assistencials: un Servei de Teràpia Ocupacional, pisos assistits per als treballadors i activitats de lleure, persegueixen millorar al màxim la qualitat de vida dels seus usuaris.

Anuncis